Sekkehjulet som godt kunne hete sjekkehjulet, fordi det blir så mye enklere å sjekke de enkelte kasser, og gjøre evt. inngrep uten selv å løfte tunge kasser. Vi har valgt å bruke navnet kubeheis da den er utstyrt med manuell heis, men som enkelt kan endres til elektrisk drift ved å benytte en kraftig medfølgene elektrisk muttertrekker.

Dette er hjelperen du trenger når du skal løfte på kasser for eksempel for å sette på bitømmer eller nye kasser. Når du skal på med ny skattekasse, heiser du påstående kasser opp og setter den nye kassa over gitteret, og lårer de andre kassene ned på den, enten med sveiv eller elektrisk.

Fordelen med å sette den nye kassa nærmest yngelrommet er å hindre svermetrang, og da er vi helst på forsommeren, ellers kan ny kasse plasseres på toppen om en vil, men det blir da noe lengre vei å gå for biene og det er slett ikke sikkert de tar den i bruk, og litt plundrete for birøkteren å høste noen tavler forseglet honning. Selv velger jeg konsekvent å sette den nye kassa nærmest yngelrommet, og med kubeheisen blir det en lett og rask operasjon. Evt. høsting kan da gjøres fra toppkassa slik at en høster ovenfra og nedover.

For elektrisk drift fjerner du enkelt sveiven og du setter på muttertrekkeren med oppladbart batteri. Det kan være lurt å bestille et skstra batteri.

Med kubeheisen går arbeidet som en lek og du har spart både rygg og krefter og også tid.

Kubeheisen er noe alle bigårder med 15 - 20 kuber eller mer burde gå til anskaffelse av for å øke effektiviteten. Selv om en bare har noen få kuber vil tunge løft røyne ryggen, og om en arbeider lettere kan en ha flere kuber.

 

 • Kubeheisen er enkel å betjene, enten den er manuell eller elektrisk, og den veier bare 39 kg, men løfter 100 kg.
  Om du kanskje heller vil vurdere en kran, klikk bildet!

 • Fra bilen til oppstillingsplassen kunne det kanskje være greit å bruke en sammenleggbar kubevogn?
  Klikk bildet for mer info!

 • Med kubeheisen blir det lett å betjene mange kuber på kort tid.
  Kran eller kubeheis eller begge deler? Eller en båre?
  Hjelpemidlene finnes.
  Klikk bildet for se på kubebåren!